Registreren  Inloggen
zondag 25 juni 2017
Blog  
VBcentral.nl Blog

Beveiliging Deel 2: CSRF

CSRF is de afkorting voor Cross Site Request Forgery. Wanneer je site niet beveiligd is tegen CSRF worden er requesten van een andere website naar jouw site gestuurd en kunnen ze acties uitvoeren voor de ingelogde gebruiker zonder dat deze door heeft dat het gebeurd. Voorbeelden zijn het wijzigen van wachtwoorden, berichten plaatsen onder de naam van deze gebruiker of geld overmaken via online bankieren. Bijgevoegd vind je de solution van het voorbeeld wat ik hier ga bespreken.

Read the rest of entry »

(Generieke) Collecties in .NET

Een belangrijk onderdeel van vrijwel iedere applicatie zijn collecties. Of u nou werkt met Arrays, Strings, lijsten, Dictionaries of DataTables, collecties zijn overal in uw software aanwezig. De Array kennen we waarschijnlijk allemaal. Een Array is een collectie met een vast aantal objecten. Hoewel Arrays erg snel zijn werken ze niet gemakkelijk. Vaak moet u precies weten wat waar in een Array gaat om er optimaal mee te kunnen werken. Let er op dat Arrays (net als alle andere collectie types .NET) een zero-based index hebben. Dit betekent dat het eerste item op index 0 zit, de tweede op index 1 enz. 1: ' Maak een array waar 10 items in kunnen. 2: ' Vul de array met 10 Integers. 3: Dim nummers(9) As Integer 4: For i As Integer = 0 To 9 5: nummers(i) = i + 1 6: Next 7: 8: ' Voeg een 11de toe. 9: Array.Resize(nummers, 11) 10: nummers(10) = 11 Het inserten of deleten zonder oude waarden te overschrijven is dusdanig ingewikkeld dat ik ze hier niet ga bespreken. Makkelijke ... Read the rest of entry »

Standaard operators in .NET – deel 3

Ik vervolg mijn serie van artikelen over operators in .NET met deze keer aandacht voor bewerkingen op het datum/tijd type, DateTime.

Read the rest of entry »

Wat is nieuw in VB11– deel 1: Iterators

Een van de aanpassingen die binnen Visual Basic 11 zijn doorgevoerd ter ondersteuning van het asynchroon programmeren zijn Iterators. Iterators hebben tot doel om al gedurende een For Each – loop een bepaal resultaat al terug te pushen, zodat de aanroepende code er al vast mee aan de slag kan

Read the rest of entry »

Beveiliging Deel 1: XSS

De nieuwssites staan er vol mee, de ene na de andere site wordt gehackt. Daarom zullen mijn komende blogs gaan, over de diverse beveiligingsproblemen en wat je er tegen kunt doen.

XSS staat voor Cross-site scripting. Wanneer je site kwetsbaar is voor xss kunnen “aanvallers” client side script in jouw site laten uitvoeren en op die manier, gegevens van jouw gebruikers stelen.

Read the rest of entry »
Sponsors
Blog menu
Zoeken in VBcentral Blog
Volg ons via TwitterVolg ons op LinkedIN    Volg ons op LinkedIN    Volg ons via de RSS feed
Copyright 2005-2016 VBcentral.nl   |  Privacybeleid  |  Gebruiksovereenkomst